Sambel Kemangi

oleh -409 views
Sambel kemangi. Foto: Om Prasetya.

Enake jangan asem kecut
Sambele kemangi
Mangane bubar nyambut gawe
Nadyan lawuh tempe neng sehat awake

Segere ngombe banyu kendi
Rokok nglinting dewe
Nadyan mung manggon ana ndesa
Nyatane ayem tentrem kumpul sak
keluwarga

Aku nrima watone pokok seger waras
Kayaku lumpukno kanggo ngragati sawah
Ugo tuku bibit lan rabukā€™e
Mangan sakbendinane sega sambel
kemangi
reff :

Enak apa wong urip ana ing alam dunya
Yen wegah rekasa urip ora bisa mulya
Kudangane rama lan ibune
Sregepa nyambut gawe aja lali Gustine

***

Teks: Tembang Sambel Kemangi. Foto: Om Prasetya