Pak Tani

oleh -58 views
Petani sedang menggarap ladangnya. Foto: Iwan.
Ayem tentrem ing ndesane pak tani
Urip rukun bebarengan
Mbangun desa sak kancane pak tani
Nyambut gawe tanpo pamrih
Wayah esuk wis podho nggiring sapine
Rame-rame nggarap sawah lan kebone
Pancen luhur bebudane pak tani
Keno kanggo patuladhan
Nyambung urip sak anane pak tani
Jujur tindak lan lakune
***
(Koes Plus)
Bu Tani tindak pundi?

Tentang Penulis: Stef Listiyantoro

Stef Listiyantoro
Pelayan umat dan pegiat gerakan kemanusiaan lintas iman. Hobby menulis pengalaman perjalanan hidup. Tinggal di Semanu Gunungkidul.